Ziet u ook dat het nog best een uitdaging is om de particuliere woningeigenaren actief aan te laten haken bij energietransitie plannen? En dat zij cruciaal zijn voor succes omdat 60% van de woningen in particulier bezit is? Zij zullen uiteindelijk toch zelf moeten besluiten om te verduurzamen. Next2Company werkt aan twee concepten die een bijdrage kunnen leveren. Wij delen graag onze uitgebreide ervaring en expertise tijdens twee webinars en zoeken naar partners om mee samen te werken bij het opschalen van deze concepten. U bent van harte uitgenodigd!

Participatieradar – webinar dinsdag 18 mei 15:00 (60 minuten)

De participatieradar brengt in beeld op welke gebieden bewoners actief bezig zijn met de energietransitie, zodat u hier met uw plannen op kan aansluiten en zodoende kan monitoren of beleid impact heeft. Zo kunt u gericht communiceren en koplopers in het zonnetje zetten.

Met de gemeente Bunnik ontwikkelden we een eerste versie. Lees er meer over op onze website.

Na dit webinar weet u welke data mee wordt genomen in de participatie radar en hoe u de radar kunt inzetten om uw energietransitie doelstellingen te behalen. Ook hoort u meer over welke inzichten de participatieradar van de gemeente Bunnik opleverde.

Meldt u aan voor het webinar door een mail te sturen naar r.boellaard@next2company.com onder vermelding van “webinar participatieradar 18 mei”.

SamenRegie – webinar woensdag 2 juni 15:00 (60 minuten)

Wie zijn het meest effectief in het aanhaken van particuliere woningeigenaren? Dat zijn hun buren. Als zij samen hun voorwaarden expliciet maken, heb je op voorhand een basiscommitment en kunnen de gemeente en aanbieders daarop inspelen. In Utrecht is het op basis van deze methode gelukt om een grote groep particuliere woningeigenaren te betrekken en een eerste commitment te genereren.

Lees er meer over in onze whitepaper.

Na het volgen van dit webinar kent u de zeven kernprincipes van SamenRegie en weet u hoe u hier als gemeente op in kan spelen. Ook hoort u over onze plannen om via de SamenRegie hun de opschaalbaarheid van SamenRegie initiatieven te vergroten.

Meldt u aan voor het webinar door een mail te sturen naar r.boellaard@next2company.com onder vermelding van “webinar SamenRegie 2 juni”.