FairChain staat voor eerlijke verdeling van waarde over de supply chain. Zo willen zij de verschillen tussen het rijkere noorden en armere zuiden kleiner maken door middel van slimme technologie. Ketens worden gedigitaliseerd en boeren en bijbehorende oogsten vastgelegd in de blockchain. De consument kan direct via een QR code zien waar een product vandaan komt, hoe de waarde over de keten is verdeeld en welke klimaatimpact per schakel in de keten wordt veroorzaakt.

Het unieke aan Fairchain’s propositie is de koppeling aan loyaliteitsprogramma’s. Zo kunnen dezelfde consumenten beloond worden door de verkopende ‘’purpose-driven’’ brands met tokens. Deze tokens kan de consument inzetten voor het planten van een boom in de regio waar het product vandaan komt, of bijvoorbeeld voor vaccinaties in die regio. Deze vorm van marketing bindt en extra klanten en draagt bij aan een betere wereld.

Wij hielpen hen met het zetten van de volgende stap. Zo maakten we een business plan, brachten we commerciële focus aan en hielpen we bij de organisatorische inrichting van het team.